KONCERTER 2020-2021

Randers Kammerorkester

KEJSER OG KOMPONIST

Onsdag den 2. september 2020 kl. 19.30
Ulstrup Slot


Haydns Kejserkvartet hørte til i en verden, hvor skønhed opstod ud af harmoni, ligevægt og den naturlige orden, hvor kejseren var øverst og komponisten under ham. Kejserkvartetten blev især berømt for de smukke variationer over den østrigske kejserhymne, som Haydn selv havde komponeret.

Beethoven stod for oprør og modstand, og i musikken skildrede han lidenskaben og de store følelser, og han gav udtryk for tanker og ideer om frihed, lighed og menneskets kamp for at være til i verden. I Strygekvartet nr. 15 udtrykker han smukt, intenst og næsten magisk sin egen forvandling fra at være syg og nedbrudt til at finde ny livskraft og glæde ved livet.

Sjostakovitj beskriver i Elegien for strygekvartet det særlige vemod, som er en del af det russiske sind, sådan som livet leves fra St. Petersborgs kanaler i vest til de store vidder i det øde Sibirien i øst.

For at sikre en god oplevelse i trygge rammer gennemføres koncerten uden pause. Døren åbnes kl. 19.00, og der sælges ikke billetter ved indgangen.


Joseph Haydn:
Strygekvartet nr. 62 (Kejserkvartetten)

Dimitrij Sjostakovitj:
Elegi for strygekvartet

Ludwig van Beethoven:
Strygekvartet nr. 15

LYT TIL HAYDNS KEJSERKVARTET

KONCERT I TRYGGE RAMMER

Koncerten på Man kan trygt købe billetter til Randers Kammerorkesters koncerter. Skulle koncerterne blive aflyst på grund af COVID-19, vil man få billetterne refunderet. Der vil desuden blive taget de nødvendige forholdsregler for en tryg og sikker koncertoplevelse.

I henhold til Kulturministeriets regningslinjer for genåbning af kulturarrangementer gør vi opmærksom på, at publikum, der er i risiko for alvorligt sygdomsforløb med COVID-19, udviser stor forsigtighed ved besøg.

Ved eventuelle symptomer på COVID-19 beder vi om, at man bliver hjemme.

Vi opfordrer desuden til, at man så vidt muligt køber billetter på Værkets hjemmeside eller henvender sig telefonisk inden for billetsalgets nye åbningstider. Værkets billetsalg er fra den 12. juni åbent mandage, onsdage og fredage kl. 11.00-14.00.