KONCERTER 2020-2021

Randers Kammerorkester

LIV OG SKÆBNE

Onsdag den 19. august 2020 kl. 19.30
Gammel Estrup Herregårdsmuseum


I tre værker for strygekvartet udfolde Dvorak, Barber og Schubert menneskets inderste tanker og de dybeste sindsstemninger, der kommer til udtryk sammen med en rørende musikalsk skønhed. Den tjekkiske Dvorak rejste til USA, hvor han blandt indianerne på prærien fandt ny inspiration og nye melodier, som han omsatte til en strygekvartet, der fik tilnavnet “den amerikanske”.

I det nye land komponerede Barber nogle årtier senere sin adagio, der blev John F. Kennedys yndlingsværk, og som blev spillet ved en promenadekoncert i Royal Albert Hall i 2001 til minde om ofrene den 11. september samme år. adagioen forløber i ét langt åndedrag fra det helt sagte og skrøbelige til et vældigt flammende klimaks.

Schuberts strygekvartet er musik, der tager livet alvorligt som et forum for det intime nærvær og for tanker om liv, død, skæbne og meningen med det hele.

For at sikre en god oplevelse i trygge rammer gennemføres koncerten uden pause. Døren åbnes kl. 19.00, og der sælges ikke billetter ved indgangen.


Antonin Dvorak:
Strygekvartet nr. 12 (Den amerikanske)

Samuel Barber:
Adagio for strygere

Franz Schubert:
Strygekvartet nr. 13 (Rosamunde)

LYT TIL SCHUBERTS KVARTETSATS

KONCERT I TRYGGE RAMMER Man kan trygt købe billetter til Randers Kammerorkesters koncerter. Skulle koncerterne blive aflyst på grund af COVID-19, vil man få billetterne refunderet. Der vil desuden blive taget de nødvendige forholdsregler for en tryg og sikker koncertoplevelse.

I henhold til Kulturministeriets regningslinjer for genåbning af kulturarrangementer gør vi opmærksom på, at publikum, der er i risiko for alvorligt sygdomsforløb med COVID-19, udviser stor forsigtighed ved besøg.

Ved eventuelle symptomer på COVID-19 beder vi om, at man bliver hjemme.

Vi opfordrer desuden til, at man så vidt muligt køber billetter på Værkets hjemmeside eller henvender sig telefonisk inden for billetsalgets nye åbningstider. Værkets billetsalg er fra den 12. juni åbent mandage, onsdage og fredage kl. 11.00-14.00.