KONCERTER 2020-2021

Randers Kammerorkester

SYMFONISK SIBELIUS - UDSKUDT

Onsdag den 10. februar 2021 kl. 19.30
Værkets Koncertsal


På grund af den forlængede nedlukning må Randers Kammerorkester desværre aflyse koncerten. Har man købt billet, vil man få pengene refunderet af Værkets billetsalg. Hver enkelt billetkøber vil modtage nærmere information direkte fra Værket.

--------------------------------------------------------------

De tusinde finske søer, det nordiske vintermørke og de uendelige granskove er altid til stede i Jean Sibelius’ musik. I hans Symfoni nr. 2 hører man også ekkoet af sydens sol og varme, som inspirerede ham under et ophold ved den italienske middelhavskyst, hvor han skrev de første skitser til værket. Ved uropførelsen i Helsinki blev symfonien en stemme i kampen for et frit Finland forløst fra den russiske besættelse, der i et århundrede havde været landets skæbne.

Inden Sibelius’ anden symfoni spiller Randers Kammerorkester i samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium Glinkas festlige og farverige ouverture til eventyroperaen “Ruslan og Ludmilla”, hvor en troldmand, en bortført prinsesse og en heltemodig ridder har hovedrollerne.

Vinderen af Det Jyske Musikkonservatoriums interne solistkonkurrence vil desuden optræde som solist i en solokoncert. Det bliver således senere afgjort, om publikum kan se frem til at opleve en klaverkoncert, en marimbakoncert eller måske en koncert for soloobo og orkester. David Riddell dirigerer.

Mandag 22. juni 2020:
Resultatet af Det Jyske Musikkonservatoriums interne konkurrence blev, at Ivan Gomez og Maria Pardo er solister i Franz Krommers Koncert for to klarinetter og orkester nr. 2.

Køb billet

Mikhail Glinka:
Ouverture til Ruslan og Ludmila

Franz Krommer:
Koncert for to klarinetter og orkester nr. 2, op. 91

Jean Sibelius:
Symfoni nr. 2

LYT TIL SIDSTE SATS AF SIBELIUS' SYMFONI NR. 2