KONCERTER 2020-2021

Randers Kammerorkester

TO KOMPONISTER MØDES - Aflyst

Onsdag den 14. april 2021 kl. 19.30
Værkets Koncertsal


Koncerten med musik af Gustav Helsted og Anders Nordentoft er aflyst, men gennemføres uden publikum, og transmitteres direkte på P2Musik. Vær sammen med Randers Kammerorkester og musikken hjemme i stuen foran højtalerne!På tværs af århundrederne mødes to komponister, der hver for sig har haft stor betydning for Randers Kammerorkester, og som derfor er en naturlig del af programmet ved jubilæumskammerkoncerten. Gustav Helsteds Decet rummer på samme tid en særlig tone af dansk sommerstemning og en inspiration fra de stormfulde senromantiske strømninger syd for grænsen. Randers Kammerorkester har både indspillet værket på cd og udgivet en ny kritisk udgave af noderne i samarbejde med Edition S.

I et nyt værk for strygere og blæsere forsøger komponisten Anders Nordentoft i anledning af jubilæumssæsonen at indfange Kammerorkestrets særlige identitet og karakter, der er et resultat af det tætte sammenspil mellem byen Randers og orkestrets musikere.

“The performances and recording do full justice to a composer that on the evidence of these works deserves a firmer place in the repertoire.”
“American Record Guide” om Randers Kammerorkesters indspilning af Gustav Helsteds Decet.

Køb billet

Gustav Helsted:
Decet

Anders Nordentoft:
Uramea for kammerensemble
(med støtte fra Statens Kunstfond
Projektet er støttet af Koda Kultur)