KONCERTER 2023-2024

Randers Kammerorkester

GISLINGE SPILLER MOZART

Onsdag 17. januar 2024 kl. 19.45
Værkets Koncertsal


Kvinden bag denne koncert er Maria Theresia von Paradis, der var komponist og pianist i overgangen mellem 1700- og 1800-tallet. Maria Theresia var Mozarts tætte ven og kollega, og han tilegnede hende en af sine klaverkoncerter.

Katrine Gislinge er solist i Mozarts Klaverkoncert nr. 12, der her spilles i komponistens originale udgave for klaver og strygekvartet. Gennem de sidste tredive år har Gislinge markeret sig som en af Skandinaviens mest markante pianister med koncerter på bl.a. Bergen Festspil og London City Festival.

Mozart står også bag tonerne til ouverturen til operaen Cosi van tutte, der er en komisk historie om kærlighed og bedrag, og en anden af Maria Theresias kollegaer – Joseph Haydn – er repræsenteret af Symfoni nr. 92 i et nyt arrangement for kammerensemble. Endelig indeholder programmet Maria Theresias egen Sicilienne.


FOREDRAG VED CHRISTINA BLANGSTRUP DAHL KL. 18.30-19.30:

Hvem var Maria Theresia von Paradis? Verdens første influencer, en særligt begavet musiker eller den geniale komponist, der aldrig fik lejlighed til at udfolde sit talent for alvor? Foredraget introducerer en af musikhistoriens glemte kvinder.

Køb billet

W.A. Mozart:
Ouverture til Cosi fan tutte arr. for kammerensemble

Maria Theresia von Paradis:
Sicilienne arr. for violin og kammerensemble

W.A. Mozart:
Klaverkoncert nr. 12

Joseph Haydn:
Symfoni nr. 92 arr. for kammerensemble af Simon M. Milton


BILLETPRISER
Løssalg: kr. 175
Abonnement: kr. 145
Under 25 år: kr. 40
Foredrag: kr. 40

KATRINE GISLINGE ER SOLIST I FØRSTE SATS AF MOZARTS KLAVERKONCERT NR. 12