KONCERTER 2023-2024

Randers Kammerorkester

HOLOGRAMMET

Fredag 5. april 2024 kl. 19.00
Lørdag 6. april 2024 kl. 14.00
Randers Storcenter


Hologrammet: Fjordens Drømmespil (HOLO) er en nyskrevet multimedia forestilling af den prisvindende sopran og komponist Katinka Fogh Vindelev. Værket er kommissioneret af Randers Kammerorkester, som optræder sammen med fire klassiske sangere, 80 lokale skolebørn og 80 seniorer i en koreografi af kunstner og iscenesætter Nønne Svalholm. Forestillingens libretto er skrevet af den anerkendte danske forfatter Ida Marie Hede, og under dens opførelse i Randers Storcenter 5. og 6. april 2024 indtager billedkunstner Marie Kølbæk Iversen samtlige af centrets skærme med et ultraviolet videoværk optaget fra fiskenes perspektiv på bunden af Randers Fjord i løbet af efteråret og vinteren 2023-24. Forestillingen er gratis for alle.

Katinka Fogh Vindelev (Sopran)
Christina Herresthal (Mezzosopran)
Christian Damsgaard (Tenor)
Asmus Hanke (Baryton)
David Riddell (Dirigent)
Randers Kammerorkester

6. klasserne fra Korshøjskolen og Randers Lille Skole
Randers Seniorkor

Vores fortælling begynder i Randers Storcenter, der er blevet oversvømmet af fjordens vand. Vandet har trængt sig ind i gangene, ind i det kommercielle hjerte, hvor det afbryder annonce-skærmenes reklamestrøm og erstatter den med optagelser fra fjordens bund. En gruppe lokale børn, en flok ældre, samt fire syngende drømmekarakterer – Den Sprællende Laks, Drømmerhandsken, Centerets Bankende Hjerte og Det Svajende Ålegræs – bevæger sig langsomt gennem den forandrede verden og krabber sig op på et lille stykke land. I fællesskab – men på tværs af generationer, erfaringer og tider – må gruppen af våde kroppe forsøge at finde fodfæste. Randers’ fortid, egn og historie bor i dem. Og rundt om ligger det bastante center, et mødested fyldt med forbrugsglæde, tidsfordriv og samhørighed. Men nu er den lidende fjord pludselig akut til stede, og ilten er sparsom. Fjordens bund er efterhånden kun et liglagen, og de fire karakterer må spørge sig selv, hvilke drømme det er muligt at drømme om naturens og menneskets fremtid? Konfronteret med fjordens iltsvind må de forskellige kroppe handle, fortælle, indtage og fortolke verden på ny. For hvordan overlever man i et nu, sammen, på vidt forskellige vilkår?

HOLO er en forkortelse for Hologrammet, og HOLO betyder “hele”. Som første halvdel af ordet ‘holocæn’ betegner det inden for geologien vores aktuelle tid – det nu, vi står i. Dermed peger Hologrammet på akutte forbindelser i nutiden. I forestillingens helhed er vi viklet ind i hinanden; ind i alger og ålegræs, vores fælles kulturhistorie, såvel som fjordens tungmetaller. Vi er sammen trods modstridende tanker, drømme, vilkår og perspektiver. Vi reagerer på hinanden, med trods, længsel, undren, vrede, i miskommunikation, men også med beskyttende, udstrakte arme.

Læs librettoen til Hologrammet: Fjordens Drømmespil her

PROJEKTET ER STØTTET AF STATENS KUNSTFOND, KODA KULTUR OG LUND FONDEN
Randers Kammerorkester Randers Kammerorkester

BILLETPRISER
Fri entré