KONCERTER 2023-2024

Randers Kammerorkester

LYSET

Onsdag 15. november 2023 kl. 19.45
Værkets Koncertsal


Midt i november, hvor mørket tager til, spiller Randers Kammerorkester musik, der har solen og lyset som tema. Programmet er inspireret af en udstilling af lyskunstneren Viera Collaros værker på Randers Kunstmuseum i november 2023. Fra solopgangen og varmen i Haydns Strygekvartet nr. 26 over dæmringen og dagslyset i Thorvaldsdottirs Illumine til byens lys i Nordentofts The City of Threads.

Haydns strygekvartet er på samme tid frisk og livlig men også alvorlig og mystisk. Foruden Haydn indeholder koncerten værker af en dansk, en svensk og en islandsk komponist, der har det til fælles, at de alle kender det nordiske vintermørke. Thovaldsdottir er stærkt inspireret af den islandske natur, og både hun og Hedström undersøger forskellen mellem lys og mørke, mens Nordentoft forholder sig til menneskets liv og eksistens i byens gader.

Som en eksplosion af lys på aftenhimlen står uddrag fra G.F. Händels Fireworks Music også på programmet.

Medlemmer af Randers Philharmoniske Selskab kan afhente gratis medlemsbillet til koncert og foredrag i Værkets billetsalg.


FOREDRAG VED MUSEUMSDIREKTØR LISE JEPPESEN KL. 18.30-19.30:

I forbindelse med en udstilling på Randers Kunstmuseum introducerer museumsdirektør Lise Jeppesen lyskunstneren Viera Collaro.

Køb billet

Joseph Haydn:
Strygekvartet nr. 26 (Sol-kvartet)

Anna Thorvaldsdottir:
Illumine for strygeoktet

Åse Hedström:
Voci for nonet

Anders Nordentoft:
The City of Threads for decet

G.F. Händel:
Uddrag fra Fireworks Music


BILLETPRISER
Løssalg: kr. 155
Abonnement: kr. 125
Under 25 år: kr. 40
Foredrag: kr. 40

LYT TIL FØRSTE SATS AF HAYDNS STRYGEKVARTET NR. 26