KONCERTER 2017-2018

Randers Kammerorkester

JULEKONCERT

Lørdag den 16. december 2017 kl. 16.00
Sct. Mortens Kirke


Der venter publikum en anderledes julekoncert, når Randers Kammerorkester, Jysk Akademisk Kor og sopranen Camilla Button opfører den engelske John Rutters magiske og eventyrlige Magnificat.

Med udgangspunkt i den katolske kirkes fejring af Jomfru Maria forener Rutter i sit værk på forunderlig vis inspirationen fra Bachs Magnificat, den gregorianske kirkesang, den latinamerikanske samba og salsa og det bedste fra musicalen. I en fuldendt enhed er Rutters Magnificat et farverigt og fascinerende værk, hvor en brillant kombination af kor og orkester udtrykker en mangefarvet palet af følelser og stemninger.

Den kvindelige hovedperson i julefortællingen - Jomfru Maria - er også det gennemgående tema i de øvrige fem værker på programmet. Camilla Button er solist i Schuberts elskede “Ave Maria”, mens koret synger den norske Ola Gjeilos stemningsfulde “O magnum mysterium”, Mozarts “Sancta Maria” og den franske Duruflés “Tota pulchra est”. Endelig spiller orkestret Bach og Gounods smukke “Ave Maria”.

Koncerten dirigeres af David Riddell og Niels Bo Emgren.

Køb billet

Ola Gjeilo:
“O magnum mysterium” for kor og cello

Maurice Duruflé:
“Tota pulchra est” for damekor

W.A. Mozart:
“Sancta Maria mater dei” for kor og strygere

Bach/Gounod:
Ave Maria for orkester

Franz Schubert:
Ave Maria for sopran og orkester

John Rutter:
Magnificat

LYT TIL JOHN RUTTERS MAGNIFICAT