KONCERTER 2017-2018

Randers Kammerorkester

KAMMERORKESTER OG KONTRATENOR

Onsdag den 21. februar 2018 kl. 19.30
Værkets Koncertsal


En særlig inderlighed i kombination med det kunstfærdige og virtuose kendertegner barokmusikkens arier, der fylder en stor del af programmet, når Randers Kammerorkester går på scenen sammen med kontratenoren Morten Grove Frandsen. Komponisterne er tre af barokkens store mestre - Händel, Vivaldi og Purcell - der sættes i relief af bl.a. John Frandsens eventyrlige “Seven Silly Songs”.

Morten Grove Frandsen er uddannet baryton men omlagde i 2012 stemmen til kontratenor, der i register svarer til den kvindelige altstemme. Kontratenoren forener det fine kvindelige stemmeleje med en mandlig kraft og maskulinitet, der skaber et helt særligt udtryk.

Frandsen har bl.a. deltaget i Riga Barokfestivals opsætning af Vivaldis “Orlando Furioso”, og i 2013 medvirkede han sammen med Randers Kammerorkester i Aarhus Sommeroperas premiere på John Frandsens “Egoland”. Koncerten, der dirigeres af David Riddell, arrangeres i samarbejde med Kammermusikforeningen Brage.

Læs mere om kontratenoren som stemmetype - klik her.

Køb billet

Henry Purcell:
Chacony arr. for strygere af Benjamin Britten

Henry Purcell:
“Music for a while” Z 583/2

Henry Purcell:
“Sweeter than Roses“ Z 585/1

John Frandsen:
“Seven Silly Songs”

J.S. Bach:
Koncert for violin og obo BWV 1060R

G.F. Händel:
“Cara sposa” fra Rinaldo

Antonio Vivaldi:
“Sol da te mio dolce amore” fra Orlando furioso

G.F. Händel:
“Cielo! Se tu il consenti” fra OrlandoLæs mere om historien bag kontratenoren som stemmetype og lyt til arier af bl.a. Vivaldi og Händel - klik her

LYT TIL MORTEN GROVE FRANDSEN