KONCERTER 2019-2020

Randers Kammerorkester

MAHLERS FEMTE

Torsdag den 30. januar 2020 kl. 19.30
Koncertsalen, Musikkens hus, Aalborg


Et af højdepunkterne i Mahlers Symfoni nr. 5 er den berømte Adagietto, der indeholder en næsten overjordisk skønhed som en kærlighedssang til hans hustru Alma, men som samtidig rummer en svag underliggende skygge af utryghed ved livet. Det var ikke nogen tilfældighed, at adagiettoen blev brugt som underlægningsmusik til filmatiseringen af Thomas Manns “Døden i Venedig”.

Som det liv mennesket lever, indeholder symfonien både det overvældende skønne, sørgemarchen i første sats, en næsten demonstrativ optimisme i tredje sats og en triumferende energi i finalen.

Dirigenten er den østrigske Hans Graf, der bl.a. har været chefdirigent for Houston Symphony og Salzburg Mozarteum Orchestra, og har dirigeret orkestre som New York Philharmonic og The Cleveland Orchestra.

Billetter købt i Værkets billetsalg inkluderer gratis bustransport til Musikkens hus i Aalborg. Afgang fra Værkets parkeringsplads kl. 17.45.

Billetter kan købes i Værkets billetsalg (Sven Dalgaards Plads 1) eller på billettelefon 89 13 51 10 frem til og med den 22. januar 2020.

Gustav Mahler:
Symfoni nr. 5

ANDREA PELLEGRINI SYNGER PIAZZOLLA