KONCERTER 2019-2020

Randers Kammerorkester

MAHLERS SJETTE

Torsdag den 10. oktober 2019 kl. 19.30
Musikhuset Aarhus, Symfonisk Sal


Når Gustav Mahler i sin bjerghytte højt oppe i de østrigske alper brugte somrene på at fæstne toner på nodepapiret, handlede det om mere end iørefaldende melodier og smukke harmonier. Det var hele livet med alt, hvad det indebar, som han ville beskrive i sin musik.

I løbet af sæson 2019-2020 giver Randers Kammerorkester publikum to muligheder for at opleve det helt store symfoniske udtræk, når orkestret spiller Mahlers femte og sjette symfoni i samarbejde med Aalborg og Aarhus Symfoniorkester.

Mahlers Symfoni nr. 6 med tilnavnet “den tragiske” er berømt for de tre legendariske hammerslag i sidste sats. Mahler har i partituret noteret, at en kæmpe hammer af træ med fuld kraft skal knaldes mod scenegulvet som en illustration af skæbnen, der rammer på samme måde som en økse flækker brændeknuden i to dele.

Aarhus Symfoniorkesters franske chefdirigent Marc Soustrot dirigerer. Billetter købt i Værkets billetsalg inkluderer gratis bustransport til Musikhuset i Aarhus. Afgang fra Værkets parkeringsplads kl. 18.15.

Billetter kan købes i Værkets billetsalg (Sven Dalgaards Plads 1) eller på billettelefon 89 13 51 10 frem til og med den 2. oktober 2019.


Koncerten spilles også 11/10-2019 i Musikhuset Aarhus.

Gustav Mahler:
Symfoni nr. 6

MAHLERS HAMMERSLAG