NYT

Randers Kammerorkester

FAURÉS REQUIEM

Lørdag den 28. november 2020 kl. 16.00
Sct. Mortens Kirke


Også i musiklivet er det en dans med coronaen, når der skal planlægges koncerter i trygge rammer for både publikum og musikere. I april skulle Randers Kammerorkester have opført Gabriel Faurés smukke og rørende Rekviem. Men allerede i februar meldte den britiske sopran afbud på grund af rygterne om en ny virus, og hun måtte erstattes af den danske Philippa Cold. Da Danmark derefter lukkede ned i marts, blev det også en nedlukning af alle koncerter, og Faurés Rekviem måtte aflyses.

Allerede udsolgt

Nu er det imidlertid blevet muligt at opføre Faurés Rekviem lørdag den 28. november 2020 kl. 16.00 i Sct. Mortens Kirke. Da der skal være god plads mellem publikum, er der en begrænsning på, hvor mange billetter, der kan sælges, og derfor er koncerten allerede udsolgt. Har man sikret sig billet, kan man se frem til en opførelse af Faurés Rekviem, hvor vokalsolisterne foruden Philippa Cold er barytonen Frederik Rolin. Sct. Mortens Vokalensemble og Vocamanda står på korpodierne, og David Riddell dirigerer. Programmet indeholder også Gerald Finzis "Dies Natalis" for sopran og strygere samt Ralph Vaughan Williams' smukke The Lark Ascending med Clara Richter-Bæk som soloviolinist.

Forløsning og afklaring

Selv om Faurés Rekviem handler om afslutningen på livet, er det et værk, hvor et gribende smukt melodisk og harmonisk univers skaber en stemning af lykkelig forløsning og afklaring. Med en mild og næsten meditativ karakter indeholder rekviemmet en række gribende korsatser sunget af Sct. Mortens Vokalensemble og Vocamanda, mens barytonen Frederik Rolin Paevatalu og sopranen Philippa Cold synger de smukke soloarier.

Lærkens flugt

Som modsætning til rekviemmet beskriver Gerald Finzi i “Dies Natalis” for sopran og strygere med stor inderlighed de tanker og følelser, der vælder op, når man står med et nyfødt barn i armene. I Vaughan Williams “The Lark Ascending” flyver lærken højt over et smukt og idyllisk engelsk landskab, hvor stengærder omkranser markerne, og hvor de krogede veje snor sig gennem små idylliske byer. I en stemningsmættet sfære af blid og varm vellyd spiller Clara Richter-Bæk den solistiske soloviolin. David Riddell dirigerer.

Køb billet

Ralph Vaughan Williams:
The Lark Ascending

Gerald Finzi:
Dies Natalis

Gabriel Fauré:
Rekviem

LYT TIL AGNUS DEI FRA FAURÉS REQUIEM

KONCERT I TRYGGE RAMMER

Man kan trygt købe billetter til Randers Kammerorkesters koncerter. Skulle koncerterne blive aflyst på grund af COVID-19, vil man få billetterne refunderet. Der vil desuden blive taget de nødvendige forholdsregler for en tryg og sikker koncertoplevelse.

I henhold til Kulturministeriets regningslinjer for genåbning af kulturarrangementer gør vi opmærksom på, at publikum, der er i risiko for alvorligt sygdomsforløb med COVID-19, udviser stor forsigtighed ved besøg.

Ved eventuelle symptomer på COVID-19 beder vi om, at man bliver hjemme.

Vi opfordrer desuden til, at man så vidt muligt køber billetter på Værkets hjemmeside eller henvender sig telefonisk inden for billetsalgets åbningstider alle ugens dage kl. 11.00-18.00.

I forbindelse med koncerten er der krav om, at man bærer mundbind på alle tidspunkter, hvor man ikke sidder ned. Vi beder gæster medbringe egne mundbind og påføre dem allerede inden indgang på Værket.