' Koncert: Den fortrolige samtale

KONCERTER 2023-2024

Randers Kammerorkester

DEN FORTROLIGE SAMTALE

Tirsdag 29. august 2023 kl. 19.30
Sct. Mortens Kirke


Mozarts Divertimento for strygetrio er en intim samtale mellem tre instrumenter, men sammen skaber de i løbet af seks satser en dyb og intens verden af både skønhed, alvor og glæde. Fra sats til sats be-væger Strygetrioen sig fra det varsomme og forsigtige over det lette og livlige til det rolige og afbalancerede.

Ved hofferne i Europa blev der danset og festet til musik, som understreger de forskellige danses særlige karakter og stemning. Bach giver i sin Suite for solocello de gamle hofdanse nyt liv, og selv om suiten kun er komponeret for et enkelt instrument, formår han på genial vis at skabe et sammenspil mellem flere forskellige melodier.

En aften i 1889 var man på Musikkonservatoriet i Helsinki vidne til noget helt særligt, da den unge Jean Sibelius fik opført en ny Suite for strygetrio. I Suitens anden sats, som står på programmet, leger Sibelius med rytme og melodi på en måde, så publikum var klar over, at man i fremtiden kunne forvente noget nyt og anderledes af den unge komponist.

Der er fri entré.

J.S. Bach:
Suite nr. 3 for solocello

Jean Sibelius:
Suite for strygetrio (anden sats)

W.A. Mozart:
Divertimento for strygetrio


BILLETPRISER
Fri entré