ORKESTERCHEF

Orkesterchef

ORKESTERCHEF

David Riddell

Randers Kammerorkesters kunstneriske leder og chefdirigent, David Riddell, er født i Elgin, Skotland. Han har studeret musik på The University of St. Andrews og The University of Edinburgh samt direktion på Guildhall School of Music and Drama i London.


Base i Danmark

I dag er David Riddell bosiddende i Danmark, hvor han er musikchef for Randers Kammerorkester samt kunstnerisk leder af Aarhus Sommeropera. Han er en hyppig gæstedirigent for de fleste danske orkestre og har dirigeret talrige operaproduktioner på Den jyske Opera og Aarhus Sommeropera.


Dirigent m.m.

I Storbritannien har Riddell optrådt med bl.a. The Northern Sinfonia, English Touring Opera, Scottish Opera, og The Garden Venture (Royal Opera, Covent Garden), og han har ligeledes dirigeret i Tyskland, Frankrig, Estland, Norge, Sverige og Island. David Riddell er endvidere aktiv som komponist og arrangør og har undervist på The University of St. Andrews, Guildhall School of Music, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet.


CD-indspilninger

Sammen med Randers Kammerorkester har David Riddell indspillet flere cd'er, og han har foretaget en række indspilninger i den omfattende Lumbye-produktion med Tivolis Symfoniorkester.