NYT

Nyt

SÆSON 2017-2018

Randers Kammerorkester inviterer alle med ind i den klassiske musiks eventyrlige verden, når orkestret lørdag den 29. april åbner billetsalget til sæson 2017-2018. Det bliver en sæson, hvor der er fokus på de store værker af de store komponister men også på den musikalske formidling som en understregning af, at den klassiske musik er for alle.

Slotskoncerter
Som det har været tradition i over 60 år rykker Randers Kammerorkester i juni, august og september ud på slottene og herregårdene i omegnen af Randers. I år spiller orkestret for første gang på Sostrup Slot, hvor et typisk sommerprogram med bl.a. Mozarts Eine Kleine Nachtmusik giver genlyd i slottets Maria Hjerte Kirke.

Randers Ugen
I Randers Ugen flytter Kammerorkestret søndag den 13. august ned på Justesens Plæne, hvor violinisten Kim Sjøgren og operasanger ved Det Kongelige Teater, Sofie Elkjær Jensen, er solister. Publikum kan se frem til en koncert, hvor de gode og iørefaldende sange og melodier indtager hovedrollen fulgt godt på vej af Kim Sjøgrens underholdende musikalske historier. Der er gratis adgang.

Tæt på kammermusikken
Tre dage i august kan man komme helt tæt på kammermusikken, når orkestrets blæsere spiller koncerter i en række private hjem. Det er gratis at få besøg af orkestret, og der stilles ikke andre krav end gæstfrihed og plads til orkester og det publikum, man selv indbyder. Man kan sikre sig en koncert ved at henvende sig til Kammerorkestret senest tirsdag den 2. juni.

Det er for børn
Randers Kammerorkester er også for børn. Lørdag den 10. juni spiller orkestret koncerten "Lommemusik" som en del af børnefestivalen Spektakel, og lørdag den 27. januar står tegner og forfatter Ivar Gjørup sammen med huskomponist Mogens Christensen bag koncerten "Tegneseriekoncert". Her kan man opleve, hvordan musik, historier og tegninger går op i en højere enhed med hinanden.

Reformation
Lørdag den 28. oktober markerer Randers Kammerorkester 500 året for den lutherske reformation i samarbejde med bl.a. Randers Folkeuniversitet. I løbet af en dag vil publikum kunne opleve dels den musik, der er tilknyttet reformationen, sådan som især J.S. Bach komponerede den, dels en række foredrag, der bl.a. undersøger, hvilken betydning reformationen har for det daglige liv i Danmark.

På tværs af orkestre
Onsdag den 8. november fortsætter Randers Kammerorkester samarbejdet med Aarhus Jazz Orchestra og en række indiske musikere med en koncert, der har titlen "Bollywood Beats - Glow of Benares Part 2". Koncerten er en del af Randers' bidrag til Europæisk Kulturhovedstad 2017. Blandt Kammerorkestrets mange samarbejdspartnere i sæson 2017-2018 er desuden Aarhus Symfoniorkester, Aalborg Symfoniorkester, Raga Jazz og Det Jyske Musikkonservatorium.

Klassisk for begyndere
Skal man være særlig fin i tøjet, hvis man skal til klassisk koncert? Må man klappe mellem satserne, og hvad er egentlig en sats og en "allegro"? Randers Kammerorkester understreger, at den klassiske musik er for alle, når orkestret onsdag den 29. november tager nybegynderen ved hånden og leder vejen ind i den klassiske musiks helt særlige verden. Alle er velkomne!

Julekoncert
Der venter publikum en anderledes julekoncert, når Randers Kammerorkester i samarbejde med Jysk Akademisk Kor opfører John Rutters farverige og fascinerende Magnificat. Med Jomfru Maria som tema indeholder koncerten også værker af Mozart, Schubert, Duruflé og Gjeilo. Som solist i bl.a. Rutters Magnificat medvirker sopranen Camilla Button.

Nytårskoncert 2018
Sopranen Berit Barfred Jensen og chefdirigent David Riddell står på scenen, når Randers Kammerorkester slår døren op til 2018 og fejrer det med musik og et sprudlende nytårshumør. Berit Barfred Jensen er uddannet ved Universität für Musik i Wien, og hun har bl.a. optrådt som solist i Bachs Matthæuspassion i den legendariske koncertsal Musikverein i Wien.

Den danske sang
Årstidernes vekslen og livets gang har fundet sit poetiske og musikalske udtryk i den danske sangskat, sådan som danskerne har sunget den i generationer. Sammen med tidligere højskoleforstander Ole Skov Thomassen inviterer Randers Kammerorkester og Sct. Mortens Højskoleforening tirsdag den 16. januar til et arrangement, hvor bl.a. musik af Carl Nielsen veksler mellem fællessang og en introduktion til de forskellige sange.

Kammerorkester og kontratenor
En særlig inderlighed i kombination med det kunstfærdige og virtuose kendetegner barokmusikkens arier, der fylder en stor del af programmet, når Randers Kammerorkester går på scenen sammen med kontratenoren Morten Grove Frandsen. Med en sangstemme, der i klang og toneleje svarer til den kvindelige sangstemme, er Morten Grove Frandsen solist i bl.a. arier af Händel, Purcell og Vivaldi.

Bachs h-mol messe
Et af musikhistoriens absolutte mesterværker står på programmet lørdag den 24. marts, når Randers Kammerorkester opfører Bachs h-mol messe sammen med Jysk Akademisk Kor og Sct. Peders Koncertkor. Som vokalsolister medvirker Kirsten Grønfeldt, Sidsel Aja Eriksen, Bo Kristian Jensen og Niels Bo Emgren.

Adam Rapa og trompeten
Den amerikanske trompetist Adam Rapa har demonstreret en usædvanlig spændvidde, der rækker over jazz og bigband til det klassiske repertoire. Rapa begyndte sin karriere i jazzklubberne i Boston og New York og medvirkede fra 2001 til 2007 i over 2000 forestillinger af Broadway-showet "Blast!" i USA, Storbritannien og Japan. Sammen med Randers Kammerorkester spiller Adam Rapa bl.a. Bizets Carmen Suite, Albinonis Adagio i g-mol og Agnus Dei fra Faures Rekviem.

Toppen af isbjerget
Randers Kammerorkesters sæsonprogram for 2017-2018 indeholder en perlerække af spændende højdepunkter. Det er dog kun toppen af det isbjerg, der gennem en sæson er orkestrets virksomhed med bl.a. workshops, undervisning, koncerter i musikforeninger over hele landet m.m. I løbet af de sidste tre sæsoner har Randers Kammerorkester således spillet i alt 414 koncert for 74.124 publikummer og undervist 8.172 lektioner på bl.a. Randers Musikskole og Det Jyske Musikkonservatorium.

KLIK OG LÆS SÆSONPROGRAMMET