NYT

Nyt

SÆSON 2022-2023

Den levende musik skal opleves i koncertsalen. Tæt på instrumenterne og tæt på musikerne. Derfor glæder Randers Kammerorkester sig til at byde publikum velkommen til en ny sæson 2022-2023, der indeholder en stor og farverig buket af bjergtagende orkesterkoncerter, intense kammerkoncerter, skotsk folkemusik for big band og klassisk orkester, sanselige tangoer og yndefulde menuetter. Billetsalget til den nye sæson åbner lørdag den 30. april 2022 kl. 11.00.

Skandinavisk Guitarduo på Gl. Estrup

Sæson 2022-2023 åbner med to slotskoncerter onsdag den 8. juni på Ulstrup Slot og onsdag den 29. juni på Gl. Estrup. På Ulstrup Slot er der musik af bl.a. Mozart og Debussy, mens Kammerorkestret på Gl. Estrup varmer op til en cd-indspilning sammen med Skandinavisk Guitar Duo, som består af guitaristerne Jesper Sivebæk og Per Pålsson. Programmet indeholder Anders Koppels Concertino for to guitarer og kammerensemble, og der er desuden musik af bl.a. Johann Sebastian Bach og sønnen Carl Philip Emanuel Bach.

Caledonian Crossroads

I samarbejde med Aarhus Jazz Orchestra inviterer Randers Kammerorkester onsdag den 22. juni publikum med på en personlig rejse ind i den skotske folkemusik og den skotske natur med det vidtstrakte højland. Randers Kammerorkesters orkesterchef, den skotskfødte David Riddell, har sammen med sønnen John Riddell komponeret helt ny musik og arrangeret gamle skotske sange i nye arrangementer. Som gæstesolist medvirker den skotske sanger Claire Hastings, der i 2015 blev kåret til ”Scotland’s Young Traditional Musician of the Year”.

Randers Festuge

Også for Randers Kammerorkester er Randers Festuge en fast tradition i august. Onsdag den 17. august spiller Kammerorkestret koncert under den åbne himmel på Værkets Amfiscene, hvor otte solister fra Aarhus Sommeropera synger en række arier, duetter og kvartetter fra Mozarts opera Don Juan. Tirsdag den 16. august sidder Kammerorkestret på scenen under det elskede Pensionistkaffebord, hvor Annette Heick er solist.

Samarbejde med Aarhus og Aalborg Symfoniorkester

Når Randers Kammerorkester forener kræfterne med Aarhus og Aalborg Symfoniorkester får publikum lejlighed til at opleve det helt store orkesters mange farver og nuancer. Sammen med Aarhus Symfoniorkester er der torsdag den 6. oktober Wagner-galla på programmet, hvor to af verdens førende Wagner-sangere - Torsten Kerl og Elena Batoukova-Kerl – er solister. Torsdag den 9. februar spiller Randers Kammerorkester sammen med Aalborg Symfoniorkester i et program med musik af Claude Debussy, Bela Bartok og Igor Stravinskij.

Symfoniske fantasier

I samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium har Randers Kammerorkester onsdag den 23. november Robert Schumanns store romantiske Symfoni nr. 4 på programmet. Koncerten fejrer desuden 100 året for den randrusianske komponist Poul Rovsing Olsens fødsel med en Festouverture, der indleder hele koncerten.

Familiejulekoncert

På grund af de sidste to vintres nedlukning har to årgange af Randers-skolernes 4. klasser ikke haft mulighed for at synge med i det store julekor ved Randers Kammerorkesters traditionsrige Familiejulekoncerter. Derfor bliver der onsdag den 7. december, tirsdag den 13. december og onsdag den 14. december afholdt i alt seks Familiejulekoncerter, hvor op til 3000 skoleelever på skift står på scenen.

Messias

Halleluja-koret giver genlyd mellem søjlerne, og kirkerummet lyser op, når Randers Kammerorkester lørdag den 17. december opfører Händels storslåede Messias. Værket indeholder en overvældende række af smukke arier og betagende korsatser, der er en stemningsfuld optakt til de kommende juledage, og som midt i decembers travlhed giver ro og tid til eftertanke. Vokalsolisterne er Signe Sneh Durholm, Sidsel Aja Eriksen, Mathias Monrad Møller og Martin Vilbrand, og på korpodierne står Sct. Mortens Vokalensemble, Vocamanda og Sct. Peders Koncertkor.

Nytårskoncert

Efter to år uden nytårskoncert ser Randers Kammerorkester med stor forventning frem mod årsskiftet fra 2022 til 2023, der lørdag den 14. januar bliver fejret med det store udtræk af orkesterfarver og højt humør. David Riddell står igen på dirigentpodiet, og årets solist er barytonen Teit Kanstrup, der siden uddannelsen ved den fornemme operaskole ved Royal Academy of Music i London arbejder som freelance-sanger i Nordeuropa og USA.

Vild med danse

Selv om der mellem rækkerne i koncertsalen ikke er plads til store bevægelser, er den klassiske musik fuld af forførende opfordringer til at bruge kroppen og kaste sig ud i dansen. Randers Kammerorkester spiller onsdag den 22. marts syv stykker musik, der hver især har dansen som udgangspunkt. Fra Brahms’ fyrige fortolkning af ungarske bondedanse til Piazollas svedige tangoer fra dansehallerne i Buenos Aires.

Messa di Gloria

Gennem hele sit liv skabte Puccini operaer, der handler om liv og død og om alle menneskets følelser og tanker. Den koncentration, nærvær og intensitet, som kendetegner Puccinis stor og medrivende arier i operaerne, finder man også i hans messe for kor, orkester og to vokalsolister. Tenoren Anders Kampmann og baryotnen Jens Søndergaard er solister, mens korpartiet synges af Sct. Pauls Cantori.

Tæt på kammermusikken

Gennem hele sæsonen spiller Randers Kammerorkester en lang række kammerkoncerter, hvor det er den gode musik, der er i centrum. I sammenspillet mellem fire, fem eller otte musikere opstår det helt særlige intense nærvær, hvor tiden står stille, og hvor kun tonerne og det musikalske udtryk har plads i rummet. Med koncerter som ”Menneskelivet”, ”Glædens musik, og ”Fugle på træk” er der værker af både ukendte komponister og kendte hovedværker som Beethovens Strygekvartet nr. 13, Mozarts Fløjtekvartet og Brahms’ Klarinetkvintet.

Grøntsagskoncerter

Kom ind fra gaden, gå op på første sal i Helligåndshuset og nyd en kop varm kaffe sammen med en times god musik. Det er opskriften på Randers Kammerorkesters Grøntsagskoncerter, der gennem 30 år har været en fast tradition i orkestrets sæsonprogram. Som sædvanligt er der gratis adgang, og hvis man vil sikre sig en plads, er det en god ide at komme i god tid. Kammerorkestret spiller Grøntsagskoncert lørdag den 25. februar, lørdag den 15. april og lørdag den 13. maj.

Klik og læs mere om de enkelte koncerter i sæson 2022-2023


Læs det trykte sæsonprogram i en digital udgave