NYT

Nyt

SÆSON 2024-2025

Randers Kammerorkester inviterer i sæson 2024-2025 publikum med ind i koncertsalen for at opleve fællesskabet omkring den levende musik og den tætte kontakt til musikerne og orkestret.

Det bliver en sæson med markante solister, stort symfoniorkester, mindre ensembler, intime hjemmekoncerter, koncerter for børn og musikalske oplevelser, der er både velkendte, nye og anderledes. Billetsalget til sæson 2024-2025 åbner lørdag den 27. april 2024 kl. 11.00.

Michala Petri er solist

Michala Petri har gennem årene optrådt mange gange sammen med Randers Kammerorkester. Onsdag den 20. november er hun solist i to blokfløjtekoncerter. Den ene er komponeret af barokkomponisten Antonio Vivaldi, og den anden er en helt ny uropførelse skrevet af Mogens Christensen. Med tre værker af Axel Borup-Jørgensen markerer koncerten 100 året for den danske komponists fødsel. Han er desuden inspirationskilde for den nye blokfløjtekoncert af Mogens Christensen.

Nytårskoncert

Traditionen tro fejrer Randers Kammerorkester i januar det nye år med en festlig og farverig orkesterkoncert lørdag den 4. januar og søndag den 5. januar. I år er ægteparret Frederikke og Anders Kampmann solister som henholdsvis sopran og tenor. David Riddell står som sædvanligt på dirigentpodiet.

Randers Kirkemusikfestival

Som en del af Randers Kirkemusikfestival opfører Randers Kammerorkester onsdag den 2. oktober Joseph Haydns Skabelsen for kor, orkester og tre vokalsolister. Skabelsen er et betagende drama, hvor Haydn ved hjælp af orkester og sangere maler et fascinerende billede af livet og verdens begyndelse, hvor blandt andet lyden af fuglesang klinger for første gang.

Randers Kammerorkester afslutter Kirkemusikfestivalen søndag den 6. oktober, hvor orkestret opfører en af J.S. Bachs kantater for kor, orkester og vokalsolister i forbindelse med en gudstjeneste i Sct. Peders Kirke

Familiekoncert

Randers Kammerorkester inviterer børn og deres voksne til koncert lørdag den 9. november. Koncertens konferencier og solist er sanger og tv-vært Katrine Bille, der især er kendt fra DR’s Ramasjang. Som særlig gæst medvirker også den kun 10 år gamle Leander Richter-Bæk, der på cello vil spille et stykke musik sammen med orkestret.

Julekoncerter i december

Julen er også i 2024 en travl tid for Randers Kammerorkester. I slutningen af november og begyndelsen af december spiller orkestret otte julekoncerter i otte kirker i og omkring Randers. Som solist medvirker mezzosopranen Andrea Pellegrini. Takket være støtte fra Elro-fonden er koncerterne gratis for publikum.

Lørdag den 14. december er den tyske sopran Marlene Metzger solist i Kammerorkestrets store julekoncert i Sct. Mortens Kirke, hvor der er musik af Vivaldi, Bach, Corelli og Scarlatti.

December er også tidspunktet for den store Familiejulekoncert, hvor omkring 1000 elever fra Randers-skolernes 4. klasser synger i koret ved to koncerter tirsdag den 17. december.

Tuvayhun – Til en såret verden

Midt i en usikker tid med krig, kriser og naturkatastrofer har den norske komponist Kim André Arnesen skabt et rørende og gribende værk for kor, orkester, tre vokalsolister og to orientalske soloinstrumenter, der udfolder verdens skønhed på trods. Randers Kammerorkester opfører værket lørdag den 12. april sammen med Nordisk Vokalensemble. Solisterne er Andrea Pellegrini, Asmus Hanke Frederiksen, Moslem Rahal, Mahar Mahmoud og en drengesopran, mens David Riddell dirigerer.

2 X Brahms

Når Randers Kammerorkesters erfarne musikere og Det Jyske Musikkonservatoriums unge talenter optræder sammen onsdag den 9. oktober, får publikum en sjælden lejlighed til at opleve det samme værk to gange. Først spiller Randers Kammerorkesters musikere Johannes Brahms’ Klaverkvartet nr. 1 sammen med den kinesiske pianist Hao Deng, og efter pausen medvirker musikerne fra Det Jyske Musikkonservatorium i en opførelse af det samme værk men nu i en udgave for stort symfoniorkester dirigeret af David Riddell.

Den danske natur

Sammen med Nordisk Vokalensemble og foredragsholder Anette Kjær sætter Randers Kammerorkester lørdag den 18. januar den danske natur i centrum. Gennem den danske sang beskriver koncerten alle sider af natur, vejr og vind, sådan som det folder sig ud i det danske landskab.

Tre symfonier og randrusiansk klavertalent

To af byens musikalske talenter, der er rejst ud i verden, optræder som henholdsvis pianist og dirigent. Magnus Plejdrup står fredag den 21. februar på dirigentpodiet i en koncert med tre symfonier af Leopold Mozart, W.A. Mozart og Franz Schubert.

Pianisten Rune Leicht Lund optræder onsdag den 29. januar sammen med Randers Kammerorkesters musikere i en opførelse af J.N. Hummels Septet og spiller desuden klaverværker af Beethoven og Chopin.

Meditationskoncert

Musik formår som intet andet at skabe et rum for indre ro, fordybelse og skønhed. Randers Kammerorkester spiller en anderledes koncert den 30. april 2025, hvor musikken spiller uden ophold og tilsammen danner en rolig og meditativ stemning, som man kan lade sig opsluge af og forsvinde ind i.

Med fri entré

Der er i løbet af sæsonen rig mulighed for at møde Randers Kammerorkester uden at skulle købe billet. Fra den 18. til den 26. juni spiller orkestret en lang række gratis koncerter hjemme i publikums egne stuer, hvor man kan invitere venner, naboer og familie til koncert.

Der er traditionen tro tre Grøntsagskoncerter i februar, marts og april, og i maj, juni, november og december spiller orkestret i alt tretten gratis kirkekoncerter.

I Randers-ugen kan man med fri entré opleve Kammerorkestret på Værkets Amfiscene onsdag den 14. august, hvor to operasangere synger med orkestret, og sammen med sangeren Annette Heick optræder Randers Kammerorkester tirsdag den 13. august ved Randers-Ugens Kaffekoncert for kommunens pensionister.

Klik og læs mere om de enkelte koncerter i sæson 2024-2025


Læs det trykte sæsonprogram i en sæson 2024-2025 digital udgave