NYT

Randers Kammerorkester

MESSA DI GLORIA

Lørdag den 1. april 2023 kl. 15.00
Sct. Mortens Kirke


De store følelser og det store musikalske udtryk står på spil, når Randers Kammer-orkester lørdag den 1. april 2023 kl. 15.00 opfører den italienske operakomponist Giacomo Puccinis Messa di Gloria i Sct. Mortens Kirke. De to vokalsolister er teno-ren Anders Kampmann og barytonen Jens Søndergaard, og bag orkestret står koret Sct. Pauls Cantori.

Programmet indeholder desuden den spanske Josué Blancos ”Fjordens fortællinger”, der er inspireret af Gudenåens udløb i Kattegat. David Riddell dirigerer.

En messe om livet og tilværelsen

Gennem et helt liv skabte Puccini operaer, der handler om liv og død og om alle menneskets følelser og tanker. Puccini var kun 22 år gammel, da han komponerede Messa di Gloria – en messe til kirken – men den indeholder begyndelsen til det, som senere gjorde ham berømt som operakomponist af musikalske dramaer som La Boheme, Tosca og Madama Butterfly. I flere af de senere operaer genbrugte Pucci-ni således flere passager fra messen, og den koncentration, nærvær og intensitet, som kendetegner de store og medrivende arier i operaerne, finder man også i mes-sen.

Fjordens fortælling

Som indledning til koncerten spiller Randers Kammerorkester den spanske Josuè Blancos ”Fjordens fortællinger”, der i 2021 vandt førstepris ved Kammerorkestrets komponistkonkurrence. I sit værk maler Blanco et musikalsk billede af vandstrøm-mes farve og lyde, sådan som mennesket oplever det. Fjordens minder og oplevel-ser smelter sammen med vandets farver til en samlet fortælling.

Anders Kampmann

Koncertens to vokalsolister begyndte begge deres karriere som sangere i Herning Kirkes Drengekor. Tenoren Anders Kampmann er uddannet på Guildhall School of Music and Drama i London og på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Med støtte fra Statens Kunstråd er han en del af karriereprogrammet ”Den unge kunstne-riske elite”, som forbereder en række særligt talentfulde unge kunstnere til de dan-ske og internationale scener.

Anders Kampmann har bl.a. optrådt på Den Jyske Opera, Copenhagen Opera Festi-val og Det Kongelige Teater, hvor han medvirkede i Kasper Holtens opsætning af Den glade enke. I sæson 2022-2023 har han desuden sunget rollen som Alfredo i La Traviata på den hollandske Reisopera, og han har optrådt i operaen Grænsema-geren i ”Opera på grænsen”.

Jens Søndergaard

Før Jens Søndergaard endeligt valgte en karriere som sanger, var han i en periode halv-professionel fodboldspiller i klubben Fremad Amager. Han sluttede sin uddan-nelse på Operaakademiet i København i 2003 og debuterede fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2005. Derefter var han fra 2004 til 2007 medlem af det faste sangerensemble ved Det Tyske Nationalteater i Weimar, og fra 20017 til 2019 var han en del af solistgruppen på Det Kongelige Teater.

På den danske nationalscene har han optrådt i operaer som Aida, Carmen, Don Gio-vanni og Tosca. Han har desuden haft roller på Den Norske Opera og Theater St. Gallen i Schweiz, og som koncertsanger har han bl.a. sunget Beethovens Symfoni nr. 9 sammen med Artic Philharmonic i Norge.

Køb billet

Josuè Blanco:
Fjordens fortællinger

Giacomo Puccini:
Messa di GloriaDERFOR SKAL DU HØRE DENNE KONCERT:


Det er de store menneskelig følelser, som vi alle kender dem, der bliver udfoldet i Puccinis messe.

Oplev den store lyd, når Randers Kammerorkester spiller sammen med kor og to vokalsolister.

Puccini er den helt store operakomponist. Vil du gerne på "opera-rejse" og lære mere om opera, så er Puccinis messe en god begyndelse. I forhold til operaerne er messen kort men fuld af gode og iørefaldende arier og kor-satser.

KORT OM GIACOMO PUCCINI

Giacomo Puccini, der levede fra 1858 til 1924, var først og fremmest opera-komponist. Han komponerede bl.a. operaer som Tosca, La Bohème og Madama Butterfly. I sine operaer udfoldede Puccini det store lidenskabelige drama, der handler om følelser og udfordringer mellem ægte, levende mennesker. Foruden operaerne og messen komponerede Puccini kun nogle enkelte stykker musik for kun orkester eller mindre instrumentale besætninger.

LYT TIL AGNUS DEI FRA PUCCINIS MESSA DI GLORIA