NYT

Randers Kammerorkester

SOMMEROPERA

28. august - 8. september
Helsingør Theater - Den gamle by, Aarhus


EN NY OPERA AF NIELS MARTHINSEN OG BENT NØRGAARD OM VIDENSKAB, KÆRLIGHED OG ETISKE DILEMMAER

I august og september rykker Randers Kammerorkester sammen med orkester- og operachef David Riddell igen ned i orkestergraven på Aarhus Sommeropera, der holder til på Helsingør Theater i Den gamle by i Aarhus. Tirsdag den 29. august er der premiere på operaen Darwin af Niels Marthinsen og Bent Nørgaard.

DARWIN
Store naturvidenskabelige opdagelser ændrer en gang imellem vores forestilling om, hvem vi er, og hvor vi kommer fra - og det største erkendelsesskred kom måske med udviklingslæren og Charles Darwins bog Arternes oprindelse.

Historien om, hvordan Charles Darwins opdagelser ændrede verden er en dramatisk saga om voldsomme etiske og moralske brydninger i Dronning Victorias England. Operaen fokuserer imidlertid på den sande historie om Darwins samliv og hans store kærlighed til sin kone Emma. Hun var en troende kristen, og Darwin udsatte i mange år offentliggørelsen af Arternes oprindelse på grund af Emmas tro.

På trods af deres store kærlighed til hinanden var deres forskellige meninger om livet efter døden en stadig kilde til uenighed. Men alligevel var det Emma, som i sidste ende overtalte Charles til at udgive sit værk, efter Charles modtog et afgørende brev fra en kollega, der var i færd med at udgive en teori med de samme tanker som Darwin.

Dato og tidspunkt
29/8 (premiere), 30/8, 6/9, og 8/9 - kl. 19.30
Helsingør Theater, Den Gamle By, Viborgvej 2, 8000 Aarhus C

Billetsalg:
Musikhuset Aarhus - tlf. 89 40 40 40
www.billetlugen.dk - tlf. 70 26 32 67

Benjamin Britten/Henry Purcell:
Chaconny

Henry Purcell:
Music for a while, Z 583/2
Sweeter than Roses, Z 585/1

John Frandsen:
Seven Silly Songs

Peter Warlock:
Capriol Suite

G.F Händel:
Cara sposa, HWV 7

Antonio Vivaldi:
Sol da te mio dolce amore, RV 728

G.F. Händel
Cielo se tu il consenti, HWV 31