NYT

Randers Kammerorkester

ADAM RAPA

Onsdag den 2. maj 2018 kl. 19.30
Værkets Koncertsal


Når den amerikanske trompetist Adam Rapa onsdag den 2. maj 2018 kl. 19.30 står på scenen sammen med Randers Kammerorkester i Værkets Koncertsal, er det med en virtuos teknik i kombination med en uovertruffen musikalitet. Publikum få lejlighed til at opleve alle sider af Adam Rapas talent, der har rødder i både jazzen og den klassiske musikverden.

Sammen med Randers Kammerorkester spiller Adam Rapa en række klassiske highlights i nye udgaver for trompet og orkester. Programmet indeholder Georges Bizets Carmen-suite, Carl Maria von Webers Klarinetkoncert nr. 2 i en udgave for trompet og orkester samt Nikolai Rimskij-Korsakovs "Humlebiens flugt". Der er desuden musik af bl.a. Claude Debussy, Cesar Franck og Adam Rapa.

Jazzklubberne i New York og Boston
Efter de første år som musiker i jazzklubberne i Boston og New York har Adam Rapa i dag bopæl i København. Han er født i Boston, hvor han allerede 13 år gammel debuterede som professionel musiker, og hvor han under studierne på Berklee College of Music spillede lead trumpet i en række af universitetets bigbands. Som ung student optrådte han desuden på de kendte jazzklubber i New York og Boston og på jazzfestivaler rundt omkring i USA.

Klassisk, jazz og tango
Fra 2001 til 2007 medvirkede Adam Rapa i USA, Storbritannien og Japan i over 2000 forestillinger af Broadway-showet "Blast!", hvor blæserinstrumenterne har en central hovedrolle. Det blev springbrættet til en karriere, hvor Adam har demonstreret en usædvanlig spændvidde, der rækker over jazz og bigband til det klassiske repertoire. På en af hans seneste cd'er - "Rebelión" - præsenterer han således en unik fusion af klassiske musik, jazz og tango og demonstrerer samtidig, hvordan han formår at kombinere en brillant teknik med stor musikalitet og følelsesmæssig dybde.

Fra Canada til Australien
Med stor energi og entusiasme skaber Adam Rapa begejstring i både koncertsale og undervisningslokaler på festivaler og workshops i store dele af verden. I 2007 og 2008 var han gæstekunstner ved National Trumpet Competition i Washington, og efterfølgende har han haft en hovedrolle i bl.a. International Trumpet Guild Conference i Canada, Scottish International Festival of Trumpets, International Trumpet Conference i Sao Paulo i Brasilien og Melbourne International Brass Festival i Australien.

"Adam Rapa is a jazz wizard...with a seemingly inexhaustble ability to climb higher into the musical stratosphere."
LA Times

"Adam Rapa plays with an intensity that electrifies the audience."
Philadelphia Courier-Post

Køb billet

Adam Rapa
Trompet

David Riddell
Dirigen

LYT TIL ADAM RAPA